1
/
5

Orjinal Tester Parfüm Çeşitleri

1. Bvlgari Aqva Marine

Esans: Taze, Aromatik Taze ve saf ferahlığın keşfi. Modern, aromatik ve ferah bir imza. Eşşiz, açık ve canlı bir tazelik arayan erkekler için yaratıldı. Tepe Notası: Aromatik Su Kalp Notası: Turunç Yağı, Greyfurt Dip Notası: Posidonia, Beyaz Sedir

Ürün Avantajları
Günlük kullanıma uygundur.

Ürün Kullanımı
Temiz tene ve kıyafete istenilen sıklıkta uygulanır.

2. Creed Aventus

İşte özeti bu aslında Aventusun :) Bir niche parfümden ne bekleriz. Doğal olsun, farklı olsun ve illaki o kadar para veriyoruz biraz da kullanılabilir olsun. Pek çok niche parfüm için henüz toplumumuz hazır değilken, Deri ve öd temalı parfümler yüzünden biz çok sevsek te bu kadar eleştiri alırken Aventus sığındığımız bir liman belkide....

Creed aventus 2010 yılında piyasaya sürülen Erwin ve Oliver Creed imzası taşıyan creed parfüm evinin son evlatlarından; parfüm markanın pek çok ünisex kokusunu bilmemize ve kullanmamıza rağmen sadece biz erkekler için tasarlanmış. Tasarımının Napolyonun hayatına ithaf edildiği söyleniyor ki şişesinde zırh vari süslemeler ve savaş atı figürü bunu doğrular nitelikte zaten.

Aventus tam bir avrupalı, paralı aristokrat, etrafına duyarlı ama çok da sallamaz halde bir burjuva....
Parfümün başlangıç notaları canlı ve doğal meyvelerden oluşuyor Bergamut, siyah kuş üzümü, elma ve ananas açıklanan başlangıç notaları. Ananasın egemen, baskın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bergamut baştaki ekşimsi asitli tadı, siyah kuş üzümü tatlılığı, elma ise (sanırım Amasya elması :) ) fresh havayı veriyor. Bir süre bu dört arkadaş size neşe veriyorlar sonra gül,yasemin, odunsu notalar devreye giriyor geri adım atmayan ise ananas oluyor bu arada son bölümdeki creed in imzası niteliğindeki gri amber kendini orta notalarda hissettirmeye başlıyor ki; sanıyorum tüm kullanıcıları bu arkadaş ikiye ayırıyor.

Hayvansal kokular seveni kadar nefret edeni de bol olan kokulardır. Ancak bu parfümde katalizör dengeleyici olarak kullanılmış bazı bach lerde çok baskın kullanılmış bu da sanırım kullanılan ananasın mahsülün dönemine göre kokusunun değişmesi nedeniyle ve bir ziraat mühendisi arkadaştan edindiğim bilgiye dayanarak: ananasta erken hasat yapılınca 2. Meyve küçük oluyor ve bu küçük meyvenin daha yeşil ve baskın bir kokusu oluyormuş. Hülasa ananas baskın olmadığı zaman hayvansallık daha fazla hissediliyor bence durum bu. Şöyle bir tespitte yapılabilir: gri amberin baskın olduğu bach lerin daha kalıcı ve daha farkedilir oldukları aşikardır. Hayvansal kökenli aromalar ya da materyaller vücut kimyası ile çok daha kolay bütünleşip deri tarafından daha kolay emiliyorlar. Bunu şöyle örneklersem daha iyi anlaşılır. Turuçgil ağırlıklı bir kokuyu kullandıktan bir saat sonra sıktığınız bölgeye elinizi sürerseniz rahatça koku elinize bulaşır ancak hayvansal materyal yoğun kokularda bu pek olmaz. Bu da hayvansal kokuları kendimiz algılayamaz haldeyken başkalarının bu güzel koku da kimden geliyor demesine sebebiyet veriyor.

Bende 2 bach de var dönem dönem ikisinide beğeniyorum. Bir de bunların abileri var dumansı batch :) o yeni ve pahalı bir otomobilin iç döşeme kokusu gibi bir his veriyor bana ve sanıyorum o bach de bu notalara ilaveten baskın deri ve diğer iki batch e göre farkedilen bir vanilya mevcut. Bu nedenle Mehmet beyin de söylediği gibi tüm notalarının hissedilmesi nedeniyle gerçek aventus bu ve en makbul batch olduğuna ben de katılıyorum.

Kalıcılık ve farkedilirlik değerlerine hiç girmiyorum çünkü değişken olmakla birlikte standart creed lerden daha farkedilir ve daha kalıcı olduğunu söylemek mümkün.

Kullanım dönemi: sıcak yaz aylarında gündüz kullanımında biraz sıkıntı olabilir onun dışında her zaman her ortamda kullanılabilir.

Mancera cedrat boise ve royal vintage a benzediklerine kesinlikle tam olarak katılamam. Bazen verdikleri hisler benzeşse de hem tür olarak hem de tarzları hiç benzemiyor. Hele ki bizim gibi standart kullanıcıya göre daha hassas bir koku algısı olan insanlara bu benzetmeler yakışmaz. Sadece meyveli bir parfüm gibi davranan ve içeriğinde ananas na mevcut cedrat boise ve yine içeriğinde ananas olmayan bir şipre:royal vintage a benzetilmesi ilginç ötesi....

Şimdi bir değerlendirme yapmam farz oldu. Aventus ve benzetilenleri diye başlayalım söze.

Mancera cedrat boise: İçeriğinde aventus daki ananas bulunmayan kuş üzümü ve sedir bileşkesi ile o kokuyu yakalamaya gayret gösteren bir koku. Yaz için güzel bir koku denilebilir. Ancak aventus kadar kompleks bir yapısı yok. Bence farklı kokular. Hani 5 sene aventus koklamazsanız belki benzetirsiniz. Kalıcık ve farkedilirliği hiç fena sayılmaz. Hiç kimsenin kolayca alamadığı paçuli notası beni çok rahatsız edecek kadar yoğun gelmişti.
Paçuliyle çok da aram olmadığı için olabilir tabi. Aventusun hakkına 10 dersek eğer bu ancak 7 not alır.

Bond no:9 Scent of peace for him: Bu koku tam bir ananas bombası. Öyle ki neredeyse benim borum öter başkası nafile der gibi. Ben sentetiklik olayına çok abartılmadığı sürece takılmıyorum. Çünkü Lab. ortamında güzel işler de çıkabiliyor. Ama bu koku cidden olmamış. Harmanı dengesiz, kaliteli ve özenli kullanılması gereken materyaller ananasa kurban edilmiş gibi. Aventus a benzetilmesi ise tam bir saçmalık. Aventus eğer böyle koksa Creed ailesi avrupada sokağa çıkamazdı. Şişesi ise müthiş aventustan bile güzel bir tasarım. Aventus baz alınıp 10 olacaksa bu ancak 5,5 not alır.

M.Micallef Royal Vintage: Bu küçük butik işine baksın tüm herkes diyorum. Şipresi, doğal baharatları deri kullanımıyla tez olarak sunulabilecek bir rahiya. Orta notalarından itibaren Dumansı batch aventusa benzetilebilir. Gizemli şık pahalı ne derseniz eğreti durmaz. Ben Aventus dan bile daha çok sevdim bunu. Her denememde beni mest etti. Zaman zaman Gucci PH 1 (ilk ve tek gucci bence) efekti de yapıyor. Şişesi özel bir tasarım çok şık. Her mevsim ve her ortama uyum sağlayabilecek yapısı onu eşsiz bir kokuya dönüştürüyor. Aventus baz alınıp 10 olacaksa bu benim için 10,50 not alır.

3. Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water Edt 125 Ml Erkek Parfüm, isminin serinlik ve ferahlık çağrışımını vücudunuza taşır ve kızgın kumlardan serin sulara atlama hissini yaşatır. Taze kokusuyla anında ferahlık ve temizlik hissi veren bu koku, gün boyu teninizde ve giysilerinizde size eşlik eder. İsmi gibi serin bir kokusu olan bu parfümü, yaz ve bahar aylarında ferahlık hissi ile kullanabileceğiniz gibi, kış aylarında da aynı hissi devam ettirmek için seçebilirsiniz.

Bu Koku Sizin İçin Uygun Mu?

Bu koku, ağır parfümler ya da yoğun kokular yerine, sakin, serin, taze ve ferah kokuları tercih edenler için ideal bir seçimdir. Yürüdüğünüzde ardınızda, çevreden de fark edilen taptaze bir koku kalır, ancak baskın, yoğun ve iddialı değil, uyumlu, taze ve zarif bir kokudur. Vücudunuzla bütünleşir, bakımlı ve temiz bir imajı kusursuz şekilde tamamlar.

Okyanusun Gücünden İlham Alan Koku

Güne başlarken ya da gün içinde tazelenmek istediğiniz an kullanabilirsiniz. Boynunuzu hafif bir esinti gibi okşayacak olan Davidoff Cool Water Edt 125 Ml Erkek Parfüm, günlük kullanım için çok uygundur. Günlük giysilerinizin bütünleyicisi olmaya ve imza kokunuz olmaya adaydır.

Okyanusun gücünden ilham alınarak üretilen Davidoff Cool Water, ikonik bir kokudur. Üst notasında nane ve lavanta öne çıkar. Kalp notası da denilen orta notaları yoğun olarak sardunya ve sandal ağacı içerir. Alt nota ise misk ve amberin sıcak akışında süzülür. Turunçgil kokuları ile baharatlı, çiçeksi, odunsu kokuların ahenkle dans ettiği bir parfümdür. Eau de Toilette yani EDT formundaki bu ürün, 125 ml oluşu ile uzun süre kullanım için uygundur.

25 Yıldır Kullanılan İkonik Bir Koku

Günlük kullanım, farklı ortamlar ve aktif ya da sakin bir gün için uygundur.
Sizi ferahlamış, tazelenmiş, neşelenmiş, uyanmış ve serinlemiş hissettirir.
Temiz ve bakımlı imajınızın bütünleyicisi olur.
Gün boyu teninizde kalır ve bu kokuyla geçirdiğiniz her an teninizle bütünleşerek farklı notalarını ortaya çıkarır.
25 yıldır erkeklere yoğun bir tazelik hissi yaşatan parfüm, ikonikleşmiş bir kokudur.
Sık kullanıma ve birçok ortama uygun olması ile kullanıcının imza kokusu olmaya adaydır.
Stilinizi Davidoff Cool Water ile Tamamlayabilirsiniz

Davidoff Cool Water, temiz bir tene ya da giysilere sıkarak istenilen sıklıkta kullanılabilir. Duştan sonra tertemiz ve tazelenmiş teninizi bu parfümle tamamlayabilir ya da gün içinde tazelik ve ferahlık hissine ihtiyaç duyduğunuzda kullanarak bu hisse kavuşabilirsiniz. Giysilerinizi çıkarıp asarken, kokunun hala giysilerinizde olduğunu hissedebilirsiniz. Teninizdeki kalıcılığı ile de farklı notalarındaki kokuların değişimi ve ahengi ile sizi mest eder. İlk sıktığınızda nane ve lavanta üzerinde yoğunlaşan üst notaları duyabilir, kısa süre sonra orta notalar olan sardunya ve sandal ağacı ile parfümün karakterini duyumsayabilirsiniz. Son olarak, kullanımınızdan bir süre sonra teninizde yoğunlaşan misk ve amber size günün kalanında eşlik eder.

Güç, Ferahlık ve Zarafet, Uyum İçinde Bir Arada

Zino Davidoff grubu bir aile işletmesidir, yüz yılı aşkın zaman önce Kiev’den Cenevre’ye göç ederek orada bir tütüncü açıp, zaman içerisinde organik olarak gelişmişlerdir. Markanın ilham kaynağı ve kalbi Zino Davidoff’tur. Marka, ürünlerinin doğal zarafeti, kaliteyi, stili ve özgünlüğü yansıtmasını amaçlar. İlham kaynağı Zino Davidoff da maceracı, incelikleri arayan, sadelikten yana, alçak gönüllü ve zamansız bir çizgidedir, ürünler de bu stili yansıtır.

Siz de Davidoff Cool Water’ın okyanusun gücünden ilham alan, güçlü, ferah, taze ve serin kokusu ile stilinizi tamamlayabilir, gün boyu zarif, şık ve zinde hissedebilirsiniz.

4. Diesel Only The Brave

Cesarete övgü yapıyor, güçlü deri notasıyla cesur biri olduğunu kanıtlıyor. Deri notasını yumuşatan çiçek ve baharat notaları ise özgüven ve şefkati temsil ediyor. Güçlü çünkü kendine güveniyor. Sıradan olmayan ve asla baskı altına alınamayan özgür erkekler için.Tepe Notası: Limon, MandalinaKalp Notası: Sedir, Menekşe, Kişniş Dip Notası: Labdanum, Amber, Aselbent, Deri Ürün Avantajları
Günlük kullanıma uygundur. Ürün Kullanımı Temiz tene ve kıyafete istenilen sıklıkta uygulanır.

5. Diesel Fuel For Life

İtalyan Diesel moda firması tarafından 2007 yılında piyasaya sürülen Diesel Fuel For Life Edt 125 Ml Erkek Parfüm, birçok kişinin gözde parfümleri arasında yer almasının yanı sıra serinletici, tatlı ve meyveli bir koku olarak bilinmektedir. Uzun süre kullanıma uygun bir şekilde üretilmiş olduğu için küçük dozlarla kullanılsa bile gün boyunca etkisini yitirmez. Akdeniz'in masmavi denizinden ve sıcacık güneşinden ilham alınarak centilmen erkekler için üretilmiştir. Dinamik bir koku olmasının yanı sıra odunsu tonlar barındırır.

Fuel For Life ile Tükenmeyen Cazibe

Son derece sade ve minimalist bir kompozisyon olmasına rağmen çok etkileyici ve akla kazınan bir kokudur.
İçerisinde bulunan anason aroması ve meyveler, lokal üreticilerden özel olarak ithal edilmektedir.
İçeriğinde hiçbir alerjik materyal bulunmayan Diesel Fuel For Life aynı zamanda uzun süre kalıcı etki yaratır.
Greyfurt ve anason notaları ile dünya çapında birçok kullanıcının favorileri arasındadır.
Fark edilebilirlik ve kalıcılık açısından oldukça başarılıdır.
Seksi ve Kışkırtıcı bir Koku

Her hali ile kendini belli eden, kararlı erkekler için özel olarak seçilmiş bir kompozisyona sahip Diesel Fuel For Life Edt 125 Ml Erkek Parfüm, bu kokuyu duyan herkese sizi çağrıştırır. Aromatik fujer sınıfında yer alan Diesel Fuel For Life, baskın olarak taptaze keskin bir greyfurt kokusu ve baş döndürücü güzellikte anason esansını içeriğinde barındırır. Çok popüler ve sıkça aranan bir ürün olması ile beraber, her evresi ile kullanıcıları ve kokuyu duyan kişileri derinden etkiler. Parfümün yaratıcıları Annick Menardo ve Jacques Cavallier'dir. Diesel Fuel For Life gibi birçok ünlü parfümün altında imzası bulunan Menardo ve Cavallier, alanlarında usta olmakla beraber birden çok başarılı marka için onlarca parfüm yaratmışlardır. Parfüm kutusu ve şişesinin birer tasarım harikası olduğu gerçeği, arkasında Diesel'in tasarımcılarının olduğunu kanıtlamaktadır.

Diesel Kalitesi ile "Fuel For Life"

Anason ile greyfurtun birlikteliği ancak bu kadar hoş; bu kadar etkileyici olabilir. Diğer bir açıdan Diesel parfüm alanında kendini bu ürün ile kanıtlamıştır. Seçkin beyefendiler için üretilmiş olan Diesel Fuel For Life Edt 125 Ml Erkek Parfüm, ilk kullanıldığında ortaya çıkan kokuların mükemmelliği bir yana, dokuz on saat sonra teninize oturması ile çok daha güzelleşir. İçerisinde bulunan tatlı ahududu esansı ile genç erkeklere göz kırparken, anason kokusu ile orta yaşlı beylere de hitap etmektedir. Kullanıcıların pozitif geri dönüşleri ve tavsiyeleri sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan Diesel Fuel For Life Edt 125 Ml Erkek Parfüm, iyi harmanlanmış ve kararında kullanılmış baharat notaları ile moderne bir koku olarak bilinmektedir.

Greyfurt ve Anasonun Muhteşem Harmanı

Sıradan parfümlerin aksine, çok ilginç ve akılda kalan Diesel Fuel For Life, çeşitli meyve ve baharat özlerinin harmoni içinde birleştirilmesi ile meydan gelmiştir. Diesel Fuel For Life Edt 125 Ml Erkek Parfüm içeriğinde anason, greyfurt, lavanta, ahududu, kediotu ve odunsu notalar gibi saf bitkisel esanslar ve ferah meyve özleri kullanılarak baştan çıkarıcı erkekler için üretilmiştir.

Tonları arasında baharat ve tatlı meyve notalarının bulunduğu Diesel Fuel For Life Edt 125 Ml Erkek Parfüm, her an hazırlıklı, her ortamda aranan erkeklerin ortak noktasıdır. Üst nota olarak bilinen tepe notası, parfümün sıkıldığı an duyulan ilk kokudur ve en uçucu esanslardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer. Bu parfümün ilk sıkıldığı esnada ortaya çıkan esanslar arasında greyfurt ve anason bulunur. Etkisi saatlerce süren orta nota aynı zamanda "kalp notası" ismi ile de anılır. Lavanta, ahududu ve çeşitli baharat notalarının kullanıldığı Diesel Fuel For Life, sabah kullanımının ardından gün boyunca bu notalarda gezer. Son olarak bu parfümün günün sonunda üzerinizde kalacak etkisi, diğer bir adıyla alt notası, kediotu ve odunsu notaların harmanından oluşur.

Kaynak: Ucuz Parfüm